۱۳۰۷ شمسی – ۱۹۲۸ میلادی
۱۱ خرداد, ۱۳۹۷
سید موسی صدر ۱۴ خرداد (۴ ژوئن) در شهر قم در خانوادهای شهره به علم متولد شد. نَسب خانوادگی او به سید صالح اهل روستای شحورِ منطقۀ جبل عامل در جنوب لبنان میرسد. آنها از نسل امام موسی بن جعفر(ع) هستند. پدر او آیتاللّه سید صدرالدین صدر، از مراجع ثلاث…
Read more۱۳۱۳ شمسی – ۱۹۳۴ میلادی
۱۲ خرداد, ۱۳۹۸
تحصیلات ابتدایی را در قم آغاز کرد و در سال ۱۳۲۶ – ۱۹۴۷ تحصیلات دبیرستان را به پایان رساند.
Read more۱۳۲۰ شمسی – ۱۹۴۱ میلادی
۱۳ خرداد, ۱۳۹۸
وارد حوزۀ علمیۀ قم شد و تحصیلات حوزوی را تا نیل به درجۀ اجتهاد ادامه داد.
Read more۱۳۲۱ شمسی – ۱۹۴۲ میلادی
۱۳ خرداد, ۱۳۹۸
در چهاردهسالگی مقالهای با عنوان «رنج تا کی؟» در روزنامۀ استوار چاپ قم منتشر کرد و در آن به شرح دردها و آرزوهای مردم پرداخت.
Read more۱۳۲۹ شمسی – ۱۹۵۰ میلادی
۱۴ خرداد, ۱۳۹۸
وارد دانشکدۀ حقوقِ دانشگاه تهران شد و در رشتۀ اقتصاد تحصیلش را آغاز کرد. در سال ۱۳۳۲ – ۱۹۵۳از این دانشگاه فارغالتحصیل شد. او از نخستین روحانیونی بود که در دانشگاه به تحصیل علوم جدید پرداخت. در همین دوره در کنار تحصیل دانشگاهی به تحصیل و تدریس در حوزه نیز…
Read more۱۳۳۳ شمسی – ۱۹۵۴ میلادی
۱۴ خرداد, ۱۳۹۸
برای تکمیل تحصیلات حوزوی به نجف رفت و به «جمعیه منتدی النشر» پیوست و به عضویت کادر علمی آن درآمد.
Read more۱۳۳۴ شمسی – ۱۹۵۵ میلادی
۱۴ خرداد, ۱۳۹۸
با بانو پروین خلیلی دختر شیخ عزیزاللّه خلیلی ازدواج کرد و از او صاحب چهار فرزند شد: صدرالدین (۱۳۳۵)، حمید (۱۳۳۸)، حوراء (۱۳۴۱) و ملیحه (۱۳۵۰). برای نخستین بار و به دعوت علامه سید عبدالحسین شرفالدین به شهر صور در لبنان رفت. پس از این سفر، سید شرف الدین به…
Read more۱۳۳۷ شمسی – ۱۹۵۸ میلادی
۱۵ خرداد, ۱۳۹۸
به قم بازگشت و با همکاری عدهای از فضلای این شهر، مجلۀ مکتب اسلام را پایهگذاری کرد و خود سردبیری آن را به عهده گرفت. او در چندین مقاله دربارۀ رویکرد و شیوۀ اقتصادی اسلام نوشت. مکتب اسلام نخستین مجلۀ فرهنگی اسلامی بود که حوزۀ علمیۀ قم منتشر میکرد.
Read more۱۳۳۸ شمسی – ۱۳۵۹ میلادی
۱۵ خرداد, ۱۳۹۸
اواخر این سال با دعوت اهالی صور به این شهرِ لبنان مهاجرت کرد و فعالیت خود را در جایگاه عالمِ دین و جانشین علامه سید عبدالحسین شرفالدین آغاز کرد.
Read more۱۳۴۰ شمسی – ۱۹۶۱ میلادی
۱۵ خرداد, ۱۳۹۸
فعالیت اجتماعی و تشکیلاتی خود را با احیای جمعیت احسان و نیکوکاری آغاز کرد و به دنبال آن، مؤسساتی عامالمنفعه در زمینههای آموزشی-تربیتی، فنیوحرفهای، بهداشتی، اجتماعی و حوزوی پایهگذاری کرد. برگزاری دورههای سوادآموزی، مبارزه با تکدیگری در شهر صور و حومۀ آن با اجرای طرحی حمایتی شامل برنامههای بهداشتی و…
Read more۱۳۴۲ شمسی – ۱۹۶۳ میلادی
۱۵ خرداد, ۱۳۹۸
۱۸ خرداد: در مراسم ترحیم پاپ ژان بیست و سوم در شهر صور شرکت کرد و دربارۀ او گفت:«دیدگان عدالت و محبت و آزادگی و تواضع بر ایشان گریان است.» او در سخنان خود دربارۀ نامۀ سرگشادۀ پاپ فقید با عنوان «سلام به زمین» توضیحاتی به حاضران ارائه کرد. ۱۵…
Read more۱۳۴۳ شمسی – ۱۹۶۴ میلادی
۱۵ خرداد, ۱۳۹۸
۱۷ فروردین: پس از دعوت نهاد هماندیشی لبنان از وی برای سخنرانی دربارۀ ساختار فرقهای و ترکیب جمعیتی لبنان و گفتوگوی پیروان ادیان و مذاهب، به همکاری و فعالیت مشترک با این نهاد پرداخت. بسیاری از شخصیتهای فکری و فرهنگی و علمی و اجتماعی و سیاسی از همۀ فرقههای لبنان…
Read more۱۳۴۴ شمسی – ۱۹۶۵ میلادی
۱۵ خرداد, ۱۳۹۸
به ایران سفر کرد و به شهرهای تهران و قم و اصفهان و شیراز و کاشان رفت. در این سفر امام صدر سخنرانیِ «ضرورت تجدیدنظر در شیوههای تبلیغ» را در دارالتبلیغ قم ایراد کرد. او همچنین در تیمچۀ بازار کاشان سخنرانیای با عنوان «علی موحد بود و بس» داشت.
Read more۱۳۴۵ شمسی – ۱۹۶۶ میلادی
۱۵ خرداد, ۱۳۹۸
۲۴ مرداد: در محل سندیکای روزنامهنگاران، کنفرانسی مطبوعاتی برگزار کرد و در آن به تبیین عوامل و نیازها برای ساماندهی وضعیت شیعیان لبنان پرداخت. این ساماندهی پس از مطالعات و رایزنیها و فعالیتهایی فشرده صورت گرفت و در نهایت، به تصویب قانون تأسیس مجلس اعلای شیعیان در پارلمان انجامید. این…
Read more۱۳۴۶ شمسی – ۱۹۶۷ میلادی
۱۵ خرداد, ۱۳۹۸
۲۵ اردیبهشت: در دانشگاه داکار دربارۀ «ابعاد اجتماعی اسلام» سخنرانی کرد. در این مراسم، اعضای انجمن دانشجویان مسلمان و جمعی از لبنانیان ساکنِ سنگال حضور داشتند. ۲۸ آذر: مقدمهای با عنوان «دین و علم» برای کتاب العلوم الطبیعیه فی القرآن تألیف دکتر یوسف مروه نوشت و در آن به تبیین…
Read more۱۳۴۷ شمسی – ۱۹۶۸ میلادی
۱۵ خرداد, ۱۳۹۸
اردیبهشت: در دانشگاه استراسبورگِ فرانسه سخنرانی کرد. موضوع سخنرانی او «شیعۀ امامیه» بود. ۳۱ شهریور: مقدمهای بر کتاب فاطمه الزهراء وتر فی غمد (فاطمۀ زهرا زهی در نیام) به درخواست سلیمان کتانی، نویسندۀ مسیحی کتاب نوشت. این کتاب در مسابقۀ حضرت زهرا (س) در نجف اشرف جایزۀ اول را کسب…
Read more۱۳۴۸ شمسی – ۱۹۶۹ میلادی
۱۶ خرداد, ۱۳۹۸
اول خرداد: به ریاست مجلس اعلای شیعیان برگزیده شد. او مذاهب اسلامی را به یکپارچهسازی شعایر دینی دعوت کرد و دربارۀ خطر فزایندۀ صهیونیسم هشدار داد و بر حمایت خود از مقاومت فلسطین بهمنظور آزادسازی سرزمینهای اشغالی تأکید کرد. ۸ خرداد: اعلام کرد که فرقههای متعدد در لبنان پنجرههایی تمدنی…
Read more۱۳۴۹ شمسی – ۱۹۷۰ میلادی
۱۷ خرداد, ۱۳۹۸
۳۰ اردیبهشت: هیئت یاری جنوب را با مشارکت رهبران ادیان و مذاهب لبنانی تأسیس کرد. ۵ خرداد: فراخوانی برای اعتصاب مسالمتآمیز عمومی داد. اقشار مختلف مردم و فرقهها و گروههای بسیار از سرتاسر لبنان در این اعتصاب مشارکت کردند. در نتیجۀ این اعتصاب، دولت «مجلس جنوب» را با هدف مقاومسازی…
Read more۱۳۵۰ شمسی – ۱۹۷۱ میلادی
۱۸ خرداد, ۱۳۹۸
۹ فروردین: در ششمین نشست مجمع پژوهشهای اسلامی قاهره شرکت کرد و مقالهای با عنوان «اسلام، ارزشها و مفاهیم انسانی» ارائه داد. ۱۳ فروردین: از جبهۀ کانال سوئز بازدید کرد و چند هفته در این منطقه حضور داشت. در این ایام با رزمندگان و در مساجد شهر، نماز جماعت برپا…
Read more۱۳۵۱ شمسی – ۱۹۷۲ میلادی
۱۹ خرداد, ۱۳۹۸
۲۱ شهریور: در پی حملات اسرائیل به جنوب لبنان، با ارسال تلگرافهایی به رهبران دینی و مذهبی جهان، آنان را به واکنش در برابر تجاوزات اسرائیل فراخواند. ۲۹ شهریور: در شهرک جُوَیّا در جنوب لبنان، بیانیهای دربارۀ خطرهای ناشی از افزایش تجاوزهای اسرائیل به جنوب صادر کرد. او فعالیت سیاسی…
Read more۱۳۵۲ شمسی – ۱۹۷۳ میلادی
۲۰ خرداد, ۱۳۹۸
۳۰ اردیبهشت: در خطبۀ نماز جمعه اعلام کرد که تلاش برای آزادسازی فلسطین تلاش برای نجات مقدسات اسلامی و مسیحی و تلاش برای آزادسازی انسان است. او خواست که نام خدا در زمین بیاعتبار نشود، چراکه صهیونیسم با رفتارهایش نام خدا را بیاعتبار میکند. ۳۱ تیر: برای شرکت در همایش…
Read more۱۳۵۳ شمسی – ۱۹۷۴ میلادی
۲۱ خرداد, ۱۳۹۸
۶ اردیبهشت: به دعوت دانشجویان مدرسۀ عالی ادبیات، با شرکت در سمیناری درسی، مطلبی با عنوان «امام شهادت» ارائه داد و دربارۀ مفاهیم شهادت و پیوند آن با نبرد حق بر ضد باطل، سخن گفت. اردیبهشت: برای شرکت در «کنفرانس صلح» یونسکو به پاریس سفر کرد. در این سفر او…
Read more۱۳۵۴ شمسی – ۱۹۷۵ میلادی
۲۲ خرداد, ۱۳۹۸
۹ فروردین: در جلسۀ مجمع عمومی مجلس اعلای شیعیان لبنان، موادی از قانون مجلس اعلا اصلاح شد و امام صدر مجدداً و تا سن ۶۵ سالگی به ریاست این مجلس انتخاب شد. ۲۹ فروردین: با آغاز جنگ داخلی لبنان در فروردین ماه، امام صدر برای خاموش کردن فتنه و آرام…
Read more۱۳۵۵ شمسی – ۱۹۷۶ میلادی
۲۳ خرداد, ۱۳۹۸
۱۱ فروردین: برای نزدیک کردن دیدگاههای رهبران سوریه و رهبران مقاومت فلسطین سخت تلاش کرد و پیوند آنها را تقدیر آنها دانست و درگیری میان آنها را موجب سرنگونی لبنان و تضعیف مقاومت و زیان برای سوریه و فلسطین خواند. او در این خصوص گفت: «تنها کسی که از این…
Read more۱۳۵۶ شمسی – ۱۹۷۷ میلادی
۲۴ خرداد, ۱۳۹۸
۲۱ اردیبهشت: طرحی پیشنهادی برای اصلاحات سیاسی و اجتماعی ارائه کرد. در این طرح که خواستار بازسازی کشور و نهادهای آن در عین حفظ همزیستی مشترک و مبارزه با خطر صهیونیسم بود، تأکید شده بود که «لبنان وطن نهایی همۀ شهروندانش است.» ۲۳ مرداد: در مراسمی که به مناسبت چهلمین…
Read more۱۳۵۷ شمسی – ۱۹۷۸ میلادی
۲۵ خرداد, ۱۳۹۸
مرداد: به دنبال حملۀ اسرائیل به لبنان، امام صدر در سفری دورهای به دیدار عدهای از رهبران عرب رفت تا برای اجرای قطعنامۀ ۴۲۵ شورای امنیت سازمان ملل و پایان دادن به بحران جنوب لبنان تلاش کند. ۱ شهریور: در روزنامۀ لوموند فرانسه مقالهای دربارۀ گسترش خیزش مردمی در ایران…
Read more