امام موسی صدر قصد نداشته است که بهمثابۀ مفسر رسمی به تفسیر ترتیبی یا موضوعی قرآن بپردازد؛ بلکه بهاقتضای نیازهای زمان و مکان و مخاطبان خود، آنهم در اوضاع و احوالی خاص برخی مباحث قرآنی را مطرح کرده است. جدای از محتوای تفاسیر و نوع برداشتها، انتخاب موضوعها و سورهها نیز در خور توجه است؛ چنانکه در مباحث تفسیری ارائهشده به اعضای جنبش أمل، بهمثابه جنبشی نظامی، نه از جهاد و شهادت و نه حتی از مبارزات انبیا سخن میگوید. امام صدر با مطالعه تاریخ نهضتها و جنبشها، بهخوبی میداند که اگر بناست جامعه لبنانی از آیندهای سعادتمند برخوردار شود، افراد آن باید التزام به ارزشهای اخلاقی داشته باشند.
خلاصه درسگفتاردکتر عبدالله نصری، پژوهشگر فلسفه و عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی است. او همزمان با تحصیلات دانشگاهی در رشته فلسفه غرب به مطالعه علوم اسلامی پرداخته و از محضر اساتیدی چون شهید مرتضی مطهری، مرحوم محمدتقی جعفری، مهدی حائری یزدی، آیتالله سبحانی، آیتالله مکارم شیرازی و سید احمد فردید بهرهمند شده است.
«چشمی بر آسمان نگاهی بر زمین: کالبد شکافی شخصیت امام موسی صدر» از آخرین تألیفات عبدالله نصری است که مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر آن را منتشر کرده است. نصری در این کتاب تلاش کرده تا به کالبدشکافی شخصیت امام موسی صدر و نظریات وی درباره مسائل مختلف سیاسی، دینی و اجتماعی بپردازد.
از دیگر آثار او میتوان به فلسفه آفرینش، سیمای انسان کامل از دیدگاه مکاتب، خدا و انسان در فلسفه یاسپرس، گفتمان مدرنیته، رویارویی با تجدد، راز متن، انتظار بشر از دین، حاصل مدرنیته، در جستوجوی حکمت و انکار قرآن اشاره کرد.