موبد خورشیدیان: تنها راه مبارزه با داعش، دانش است

موبد خورشیدیان: تنها راه مبارزه با داعش، دانش است

به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، موبد دکتر اردشیر خورشیدیان، رئیس انجمن موبدان (روحانیان زرتشتی) تهران، در دیداری که روز دوشنبه، هجدهم اسفند ۱۳۹۳ از مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر داشت، با ابراز خرسندی از دیدار با اعضای مؤسسه گفت: من پس از خواندن منشور فعالیت‌های مؤسسۀ شما در سایتتان بسیار خوشحال شدم و با اشتیاق و میل فراوان به این‌جا آمده‌ام. 

وی با تأکید بر مشترکات پیروان ادیان مختلف گفت: همۀ ما اول به دنیا آمده‌ایم و هویت انسانی، هویت خدادادی ماست و بعد ما خودمان هویت‌های دیگری را برای خودمان تعریف کرده‌ایم؛ مثلاً هویت ملی به خودمان داده‌ایم یا هویت قومی و عقیدتی و فرقه‌ای، اما باید بدانیم و آموزش بدهیم که هویت انسانی ما هویت خدادادی است و دیگر هویت‌ها را ما خودمان تعریف کرده‌ایم.

وی افزود: باید متأسف باشیم که ۱۲۴ هزار پیامبر آمده‌اند که انسانیت را در ما پرورش بدهند و هویت انسانی ما را برجسته کنند، ولی متأسفانه ما همه چیز را مهم دانسته‌ایم جز این را و همه چیز را می‌پرستیم به‌جز خدا را. 

دکتر خورشیدیان افزود: ما باید راست و دروغ را تشخیص دهیم. راست چیزی است که وجود دارد و ما باید کشفش کنیم و دروغ چیزی است که وجود ندارد و اختراع شده است و راست و دروغ را فقط بر اساس علوم عقلی باید تشخیص داد و پلۀ بعدی این است که نیک را از بد جدا کنیم و آن جز بر پایۀ اخلاق و اخلاقیات انسانی شناختنی نیست. و غفلت از این است که خیلی جا‌ها هویت ملی یا فرقه‌ای مقدم بر هویت انسانی شده است. 

وی افزود: امروز همۀ جهان درگیر این مشکل است که ضد ارزش‌ها ارزش، و ارزش‌ها ضد ارزش شده است. راستی و پاکی و درستی ضد ارزش شده است و کلک و حقه‌بازی و کارهای ناشایست، خیلی‌ وقت ها به ارزش تبدیل شده است و این است که من این حرکت شما را می‌ستایم و و با توجه به مطالبی که در منشور مؤسسۀ شما در سایتتان خوانده‌ام، می‌‌دانم که دکترین و جهان‌بینی کلی شما طوری است که من همیشه حاضرم بیایم و با شما گفت‌وگو کنم. 

رئیس انجمن موبدان زرتشتی تهران، با توضیح مفاهیمی همچون «حکمت»، «اهورامزدا»، «اهریمن» و… به تبیین اهمیت تشخیص راست و دروغ و توصیۀ نیک و بد پرداخت و با بیان این‌که اهورامزدا، هستی بخش و «ابردانا»ست و همۀ کار‌هایش بر اساس حکمت است، گفت: اگر در جهان اهرمن وجود دارد، ما هستیم آن‌ها را می‌سازیم و این همه جنگ و خون‌ریزی و تباهی را که متأسفانه شاهد آن هستیم، به وجود می آوریم. همۀ پیامبران برای رهایی بشر از این‌ها آمده‌اند و انسان احساس تأسف می‌کند که این‌ها را می‌بیند. در حالی که خداوند این همه برای ما امکانات ساخته است، تا زندگی راحتی داشته باشیم. 

موبد خورشیدیان افزود: تنها راه ممکن، آگاه کردن مردم است. فقط با دانش می‌توان داعش را از بین برد. فقط با دانش؛ با هیچ چیز دیگر نمی‌شود. انسان از سه بخش تشکیل شده: تن و عقل و فرهنگ یا وجدان یا‌‌‌ همان «دئنا» که واژه‌ای سانسکریت است و «دین» هم از این همین واژه آمده است. 

وی همچنین با اشاره به تفاوت میان «دین» و «مذهب» گفت: اگر دینی فکر کنیم، همه یکی هستیم. ولی اگر مذهبی فکر کنیم، نه. بالا‌ترین خرافات این است که هر کسی با هر دین و مذهبی فکر کند اگر همه مذهب من را داشته باشند، دنیا درست می‌شود در صورتی که این‌طور نیست و فقط، اگر همه «آدم» بشویم، دنیا درست می‌شود. آدمیت هم بر اساس دو واژه است: راستی و نیکی؛ اول راستی را کشف کن و بعد، نیکی بر اساس راستی. نیک هم آن است که به سود همه باشد. 

در ادامۀ این دیدار مهندس مهدی فیروزان با اشاره به سخنرانی امام موسی صدر در کلیسای کبوشیین گفت: سخنان شما من را یاد این سخنان امام موسی صدر می‌اندازد. که ایشان می‌گوید ادیان یکی هستند و همۀ برای دعوت انسان به خدا و کمک به خلق آمده‌اند. و ادیان در خدمت انسان هستند و نه انسان در خدمت ادیان و ادیان و از وقتی که به فکر دنیا افتادند، این اختلاف در آن‌ها ایجاد شد. 

وی افزود: این هم‌سخنی نشان می‌‌دهد که اگر یک روحانی از اسلام و یک روحانی از زرتشت و از هر دین دیگری سخن بگوید، یک چیز می‌گویند و سخنشان یکی است. شما رهبری روحانیان زرتشتی ایران را به عهده دارید و امام موسی صدر هم رهبر شیعیان لبنان بودند، دو تفکر از دو منظومۀ مختلف که حتی همدیگر را ندیده‌اند اما حرفی که می‌زنند طوری است که گویی پیش از این با هم بسیار سخن گفته‌اند. 

حورا صدر، مدیر مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر نیز در این دیدار ضمن خواندن بخش‌هایی از این سخنرانی گفت: بهانه‌ای که عملاً برای ما فراهم شد که چنین دیداری با شما داشته باشیم، مناسبت سالگرد این سخنرانی بود.

وی افزود: امام موسی صدر با توجه به تنوع فرق در لبنان، از وقتی که به لبنان رفتند، با همۀ این‌ها ارتباط و رابطۀ خوبی داشتند و نماد این هم‌سخنی هم سخنرانی ایشان در کلیسای کبوشیین لبنان است که در روز آغازۀ روزۀ مسیحیان ایراد شده است. 

در ادامه موبد خورشیدیان با ابراز شگفتی از این‌که امام موسی صدر چنین سخنانی را در کلیسا ایراد کرده است، ضمن اعلام آمادگی برای راهنمایی و همکاری فکری با مؤسسه گفت: ما باید درست در جهت همین حرف‌های ایشان و به طریق درست، جلو برویم و به همه یاد بدهیم که سه مسئلۀ شناخت و ارزش‌گذاری و انتخاب را درست انجام بدهیم.

یادآوری می شود که پیش از این نیز خانواده و اعضای مؤسسۀ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، به مناسبت چهلمین سالگرد سخنرانی امام موسی صدر در کلیسای کبوشیین، با نمایندگان ارامنه در مجلس شورای اسلامی و نیز جناب اسقف سبو سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه در تهران، دیدارهایی جداگانه داشته اند.

منبع: روابط عمومی مؤسسۀ امام موسی صدر

روتیتر: ::الگوی گفت وگو::

زیر تیتر: گزارش دیدار موبد دکتر خورشیدیان با اعضای مؤسسۀ امام موسی صدر

khorshidian93121800m
khorshidian93121801m
khorshidian93121802m
khorshidian93121803m
khorshidian93121804m
khorshidian93121805m
khorshidian93121807m
khorshidian93121808m
khorshidian93121809m