ابطحي: تماسهای ايران و ليبي (پيرامون قضيه امام موسي صدر) ادامه دارد و ما خوشبين هستيم

مشروح این پرسش‌ها و پاسخ‌ها از این قرار است.

النهار: برخی اخبار حاکی از آنند که دستگاه رهبری ایران، به منظور پیگیری وضعیت امام موسی صدر، تماسهایی را با مسئولین لیبی برقرار کرده است. آیا چنین است؟

حجت الاسلام ابطحی: امام موسی صدر شخصیت بزرگی است که خدمات فراوانی را به جهان اسلام و اندیشه اسلامی ارائه کرده است.

امام صدر نقش مهمی را در راه اندازی مقاومت اسلامی لبنان علیه اسرائیل ایفا کرده است و در یک کلام، تمامی جهان اسلام به سرنوشت ایشان اهتمام می‌ورزد. از طرفی ما هرگز روابط ایشان با مردم و کشور ایران را فراموش نکرده‌ایم، و در کنار همه این‌ها پیوند خویشاوندی است که رئیس جمهور ایران جناب آقای خاتمی را با ایشان مرتبط می‌سازد. بنابراین طبیعی است که ما وظیفه خود بدانیم، که برای پیگیری وضعیت ایشان تلاش کنیم.

در همین راستا یک سری تماس‌ها و تلاشهای مشترکی را با مسئولین لیبی آغاز کرده‌ایم، که امیدواریم به نتیجه برسد. این تماس‌ها میان طرفین ادامه دارد، و ما به نوبه خود خوشبین هستیم.

النهار: از چه زمانی تماسهای خود با لیبیایی‌ها را شروع کرده‌اید؟

حجت الاسلام ابطحی: از‌‌ همان زمانی که جناب آقای خاتمی مسئولیت ریاست جمهوری را بر عهده گرفت. از آن زمان، من شخصا مسئولیت نظارت بر این تلاش‌ها را بر عهده داشته‌ام.

النهار: آیا اقدامات شما با هماهنگی دولت لبنان و یا آقای نبیه بری رئیس پارلمان لبنان صورت می‌گیرند؟

حجت الاسلام ابطحی: ما معتقد هستیم که قضیه امام موسی صدر نه ایرانی است و نه لبنانی. این قضیه به همه جهان اسلام مربوط است. طبیعتا لبنان هم حق و بلکه وظیفه دارد، که این مسئله را پیگیری کند. همینجا یک بار دیگر تاکید می‌کنم، که هیچ کمیته مشترکی میان ایران و لیبی و لبنان وجود ندارد. ابطحی: در صورت به شکست انجامیدن مذاکرات جاری با لیبی، دولت لبنان است که باید تصمیم بگیرد، قضیه امام موسی صدر را چگونه پی بگیرد.

منبع: روزنامه النهار