قبلان: قذافي يا به لبنان نيايد، يا اگر آمد امام موسي صدر را با خود به همراه آورد

قبلان تاکید کرد که امام موسی صدر هنوز و تا پایان عمر رئیس مجلس اعلای شیعه لبنان است. بنابراین دولت لبنان در قبال او مسئولیت دارد، و به جز قذافی همه را می‌تواند برای حضور در اجلاس سران دعوت کند. شیخ قبلان جملات فوق را در خلال سخنان خود در مراسم بزگداشت هفتمین شب درگذشت مادر یعقوب ظاهر رئیس کمیته اجرایی حرکت امل در حسینه شهر صیدا عنوان نمود.

وی در این مراسم اظهار داشت: ‹دولت لبنان ما را با کنفرانس سران مشغول کرده است. ما با برگذاری اجلاس موافقیم، اما به شرط آنکه قذافی نیاید، یا اگر می‌آید امام موسی صدر را (زنده یا مرده) با خود به همراه آورد. در غیر اینصورت نمی‌پذیریم که قذافی به لبنان بیاید و مورد استقبال قرار گیرد. امروز دولت لبنان با تمام وجود خود در قبال امام موسی صدر مسئولیت دارد. برای اینکه قضیه امام موسی صدر دیگر یک قضیه شیعی نیست. قضیه امام موسی صدر یک قضیه ملی، لبنانی، عربی و اسلامی است. اگر این چنین نبود، امام موسی صدر هرگز به سراغ لیبی و قذافی نمی‌رفت. بنابراین از همین جا اعلان می‌کنیم که ما با تشکیل اجلاس سران در بیروت موافقیم، اما به شرطی که دولت لبنان با ما بازی نکند.

قذافی حق ندارد پای بر خاک لبنان گزارد. این را در ‌‌نهایت صراحت و شفافیت اعلان می‌کنیم. به جوانانمان نیز می‌گویم که به هیچ وجه قصد نداریم کشور را دچار مشکل کنیم، و یا با گروهی از مردم درگیر شویم. همین اندازه که قذافی تاکنون برای ما شر و بدبختی داشته است، کافی است. همین مقدار شر قذافی ما را بس است. بنابراین قذافی به لبنان نیاید. فردا گفته نشود که قذافی در معیت یکی از پادشاهان و یا رؤسای جمهور عرب به لبنان آمده است! آن موقع دیگر مصیبت است! شاهد باشید که ما پیش از آنکه کار به جاهای باریک بکشد، هشدارهای خود را بیان کردیم›.

شیخ قبلان در ادامه افزود: ‹همه بدانند که ما موسی صدر را می‌خواهیم. ما رهبرمان را می‌خواهیم که از خانواده و مردم و صحنه جهادش ربوده شده است. غیر از این، هیچ چیز دیگر از هیچ کس نمی‌خواهیم. ما امام موسی صدر را می‌خواهیم. امام صدر را چه زنده باشد و چه مرده، می‌خواهیم. کسی از ما انتظار نداشته باشد که‌‌ رها کنیم یا کوتاه بیاییم. هرگز چنین نخواهیم کرد. تنها شترمرغانند که چنین منشی دارند! به دولت لبنان یادآور می‌شوم که امام موسی صدر رهبر طایفه بزرگ شیعه این کشور، و رئیس مادام العمر مجلس اعلای اسلامی شیعه است.

بنابراین دولت لبنان وظیفه دارد به این قضیه رسیدگی کند. آنهم از طریق راهکارهای قانونی که آقای نبیه بری رئیس پارلمان به تصویب مجلس گذرانده است. تکرار می‌کنم که امام موسی صدر تا پایان عمر ریاست مجلس اعلای شیعه را بر عهده دارد. ما و همه کسانی که پس از ما خواهند آمد، تنها نیابت او را بر عهده دارند. بنابراین از دولت لبنان می‌خواهیم تا هر کس را می‌خواهد دعوت کند، اما دور قذافی را خط بکشد.

قذافی اگر واقعا خواهان آن است که روابط خود را با ما به حالت عادی در آورد، تنها راهی که دارد آن است که امام موسی صدر را در هر حالتی که هست، با خود به همراه آورد. قضیه امام موسی صدر قضیه‌ای نیست که نادیده گرفته و یا فراموش شود. امام موسی صدر یک شخص عادی نبود.

منبع: روزنامه‌های لبنان