دیدار خانواده صدر با اسقف اعظم مسکو

آغاز دیدارهای خانوادهٔ امام موسی صدر در روسیه

به گزارش مؤسسهٔ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، خانوادهٔ امام صدر به همراه قاضی حسن الشامی، دبیر کمیتهٔ رسمی پیگیری پروندهٔ ربوده شدن امام صدر و دکتر جوزف غزاله، وكیل و مشاور حقوقى خانواده امام، با آغاز مردادماه ۱۴۰۳ به دعوت رسمی دولت روسیه وارد مسكو شدند و دیدارهای خود را در روسیه آغاز كردند.

نخستین دیدار با رئیس موسسهٔ شرق‌شناسی روسیه، پروفسور ویتالی ناومکین بود. در این دیدار  فادی بودیا، چهرهٔ رسانه‌ای لبنانی و هماهنگ‌كنندهٔ این سفر، نیز حضور داشت. ویتالی ناومکین توجه و علاقه زیاد خود را به اندیشه امام صدر ابراز و پیشنهاد کرد که مؤسسهٔ شرق‌شناسی سخنرانی‌ها و مقالات امام به ویژه كتاب ادیان در خدمت انسان را به زبان روسی ترجمه کند.

سید صدرالدین صدر از این پیشنهاد و تعریف فعالیت‌های مشترک میان مؤسسهٔ شرق شناسی و مرکز تحقیقات و مطالعات امام موسی صدر استقبال کرد.

در این دیدار همچنین پیشینه و مراحل رسیدگی به پروندهٔ ربوده شدن امام و دو همراهش بیان شد و قاضی الشامی به تشریح کارشکنی‌های طرف لیبیایی پرداخت كه از سال 2011 تا کنون تفاهم‌نامه‌ میان لبنان و لیبی را اجرا نکرده است.

در پایان این دیدار، اعضاى خانوادهٔ امام صدر مجموعه‌ای از كتاب‌ها و منشورات مرکز تحقیقات و مطالعات امام صدر را به پروفسور ناومکین اهدا کردند.

دیدار خانواده صدر پروفسور ویتالی ناومکین

دیدار با رئیس روابط خارجی کلیسای روسیه

در ادامهٔ دیدارهای دیروز اسقف آنتونیو، معاون اسقف اعظم مسکو و روسیه و رئیس ادارهٔ روابط خارجی کلیسای روسیه، خانوادهٔ امام موسی صدر و هیئت همراه را به حضور پذیرفت.

اسقف انتونیو به گرمی به خانواده و هیئت همراه خوش‌آمد گفت و سپس، دربارهٔ اهمیت نقش كلیسا در گفت‌وگوى میان ادیان صحبت كرد و روابط كلیسا را با کشورهای اسلامی بسیار گرم توصیف كرد. وى بر نقاط مشترک بین کلیسای ارتدکس و اسلام، به ویژه، در زمینهٔ موضوع خانواده صحبت کرد.

سپس، سید صدرالدین صدر با ابراز خرسندی از دیدار با اسقف اعظم، امام صدر را پیشگام گفت‌وگوی بین تمدن­‌ها و ادیان معرفى كرد و به تشریح خطبهٔ امام صدر در کلیسای كبوشیین و مباحث و مفاهیم بدیع آن پرداخت و مجموعه‌اى از انتشارات مرکز تحقیقات و مطالعات امام موسی صدر را به اسقف انتونیو تقدیم کرد.

سپس، فرزند ارشد امام صدر و قاضى الشامی، درباره علل سفر امام به لیبی توضیحاتی دادند. صدرالدین صدر پس از توضیح دربارهٔ ماجراى ربایش امام صدر و موضوع جنایت آدم‌ربایی و ناپدیدشدگى اجباری و اشاره به همکاری نکردن لیبی در دوران معمر قذافی و در دوران مقامات بعدى، از جناب اسقف درخواست کرد که موضوع امام موسی صدر را در همه جا مطرح کند و با دولت روسیه و همهٔ احزاب و جریان‌هاى با نفوذ در روسیه تلاش كند تا لیبیایی­‌ها را برای همکاری براى آزادى امام و دو یار همراهش تحت فشار قرار دهد و نیز، اطلاعات لازم را درباره زندان‌­های مخفی به کمیتهٔ رسمى پیگیری ارائه كنند.

اسقف آنتونیو در پاسخ با بیان این‌که کلیسا در سطح سیاسی محدودیت اجرایی دارد، قول داد که هر زمان که بتواند در مورد این موضوع صحبت خواهد کرد. وی با بیان این‌که تحت تأثیر نقش امام در گفت‌وگوی ادیان و حضور در كلیساها و مساجد و محافل بین المللی، به ویژه سخنرانی ایشان در کلیسا كبوشیین قرار گرفته است، اظهار امیدوارى كرد که در سفر خود به لبنان در سپتامبر آینده مجددا با اعضاء این هیئت دیدار کند.

بیانیه خانواده امام موسی صدر

خانوادهٔ امام موسی صدر در اولین روز سفر به روسیه بیانیه‌­ای صادر کرد. در این بیانیه آمده است که بعد از 46 سال امیدواری، علیرغم تلاش‌های عربی و بین‌المللی برای پنهان کردن حقیقت، تصمیم گرفتیم به کشورهایی که می­‌توانند در تقویت روند پیگیری مؤثر باشند سفر کنیم تا شاید با دخالتی مثبت، درهای بسته لیبی به روی کمیتهٔ پیگیری باز شود. در ادامهٔ بیانیه با یادآوری مسلمات قضیهٔ ربودن که طی سال‌ها اثبات شده است، (از جمله این‌که معمر قذافی و مقامات حکومتش مسئول جرم مستمر ناپدیدسازی اجباری هستند، و همه اطلاعات و روایت­‌های راستی‌آزمایی‌شدهٔ شاهدان بر حیات امام و دو همراهش تأکید می­‌کند) بر وظیفه دولت لبنان برای هموار کردن مسیر فعالیت کمیته و کمک به معرفی متهمان به دادگاه تاکید کرده است. خانوادهٔ صدر همچنین یادآور شده­اند که وظیفه دولت لبنان این است که قبل از همکاری کامل لیبی در این قضیه و اجرای کامل بندهای توافقنامه قضایی و کمک به کمیته برای یافتن مکان نگهداری امام و همراهانش، روابط دیپلماتیک و اقتصادی با لیبی برقرار نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *