سرپرستی دختران یتیم / تاسیس ۱۹۷۷ میلادی - ۱۳۵۶ شمسی
این بخش با سرپرستی دختران یتیم از ۵ سالگی، مراقبت و آموزش آنها به صورت شبانهروزی کار خود را آغاز کرد. در سالهای نخست که شرایط ویژه همچون جنگ داخلی لبنان و افزایش قربانیان و از دست رفتن پدر یا مادر یا هردوی آنها بر شمار دختران یتیم میافزود، هر ساله حدود پانصد دختر در این بخش خیریه به سرپرستی گرفته میشدند.
همه نیازهای خوراکی، بهداشتی، آموزشی، پرورشی و اجتماعی آنها تا مقطع دانشگاه، از جمله ازدواج و کار، در بخشهای مختلف موسسات برآورده میشود. برای رسیدن به این هدف، یعنی برآورده کردن نیازهای مختلف، بخشهای زنجیرهای همچون فضاهای بهداشتی، تالار غذاخوری، درمانگاه و کارآموزی فنی حرفهای در کنار ساختمان اصلی و خوابگاه تجهیز شده و فعالیت میکنند.
سرپرستی دختران در خانواده
تا پیش از سال ۲۰۰۲ میلادی، دختران به سرپرستی گرفته شده در موسسات به صورت شبانهروزی در مدرسه حضور داشتند و در خوابگاه مدرسه اتاق و فضای شخصی برای آنها درنظر گرفته شده بود. اما با انجام تحقیقات و پژوهشهای جدید، سازمان ملل اعلام کرد که برای رشد و شادابی بیشتر، بهتر است که این دانشآموزان ساعاتی را در کنار اعضای باقیمانده از خانواده یا فامیل که شایستگی پذیرش آنها را دارند، سپری کنند و مدارس شبانهروزی کم کم بخش شبانه را تعطیل کنند. از همین رو موسسات که پیش از اعلام سازمان ملل، این اقدام را آغاز کرده بود به آن سرعت بخشید. پس از پایان تحقیقات یکساله برای بررسی وضعیت زندگی، خوراک و رفاه خانه، گروهی از دختران از شبانهروزی خارج شده و زیر نظر موسسات شبها به خانههایشان برگشتند.
برنامه روزانه دختران دانش آموز به این شکل شد که صبحها با سرویسهای موسسات به مدرسه میآیند، صبحانه میخوردند و بعد کلاسهای درس را آغاز میکنند. بعد از کلاس و ناهار و نماز، تکالیف درسی را در کنار معلمها انجام میدهند و نزدیک غروب با سرویسها به خانهی بستگانشان بازمیگردند.
دختران تا آنجا که مسافت راه و وضع خانوادگیشان اجازه دهد به خانهشان باز میگردند تا در سایه حمایت و مراقبت خانواده باشند.
یک گروه از کارشناسان روانشناسی و سلامت و بهداشت نیز در کنار این دختران یتیم چه در خانه و چه در محل تحصیل بر کارها و رفتارهای آنها اشراف و نظارت دارند. همچنین مربیان موسسات هفتهای یک مرتبه به خانه همه دانشآموزان سرکشی کرده و وضعیت آنها را بررسی میکنند تا با بروز مشکلات احتمالی آنها را برطرف کنند و دانشآموزان زندگی آرام و آسوده را تجربه کنند. این طرح اجازه گسترش دایره استفادهکنندگان از برنامه سرپرستی و خدمات گوناگون موسسات را میدهد و همچنین پدران و مادران را نیز تحت پوشش قرار میدهد.
با تصمیمات جدید و ارائه آموزشهای لازم به گروهی از مادران برای پذیرش دختران در خانه و همچنین فاصله گرفتن از روزهای جنگ و ناامنی به ترتیب گروههای دیگر دختران به خانهها منتقل شدند و بخش خوابگاه موسسات تعطیل شد. با این وجود خوابگاه شبانهروزی برچیده نشده و برای شرایط ضروری و خاص لبنان استفاده خواهد شد. چنانچه در سال ۲۰۰۶ میلادی، بخشی از دختران به سبب جنگ ۳۳ روزه و ویران شدن خانهها برای مدتی به خوابگاه شبانهروزی بازگشتند.