دکتر الهام: امام موسی صدر متعلق به بشریت و دارای شخصیتی فراتر از مرزهای خاکی است

به گزارش خبرنگار سیاسی «مهر»، عصر دیروز به مناسبت بیست و هفتمین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر، رهبر شیعیان لبنان، مراسمی در هتل انقلاب تهران و با حضور خانواده امام موسی صدر و برخی سفرای کشورهای عربی و دوستان این شخصیت برجسته شیعی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم؛ آقای عادل عون، نماینده جنیش امل در تهران به سخنرانی پرداخت، هرچند که عادل عون به عربی سخنرانی کرد ولی متن تایپ شده سخنانش به فارسی روی میز میهمانان قرار داشت، عادل عون در بخشی از سخنانش گفت: «ما امید فراوانی به رهبران و ملت جمهوری اسلامی ایران که امام موسی صدر را خوب می‌شناسند، داریم، امام صدری که ماه لبنان بود و هنوز ماهی است که در پشت شب مخفی شده است و حقا که این ماه نمایان خواهد شد و خواهد درخشید و تا ابد در فکر و قلبمان طواف خواهد کرد»

نماینده جنبش امل ادامه داد: امام موسی صدر به گروههایی که در معرض انحراف و گمراهی بودند، روی می‌آورد و برای اینکه آن‌ها را اصلاح کند، مثل دیگر علمای دین فقط به موعظه هفتگی و مناسبت‌ها و حسینیه‌ها اکتفا نمی‌کردند، بلکه پا را فرا‌تر نهادند و با تاسیس پروژه‌های خیریه که دست جوانان را بگیرد و به سوی کشتی نجات ببرو از نابودی نجات دهد، پرداختند.

عادل عون گفت: «خیلی وقت‌ها امام موسی صدر خود را در معرض خطر قرار می‌داد تا بین فرزندان یک وطن و یک دین و یک خانواده فتنه ایجاد نشود و این چنین بود که تاریخ موضع گیری و اعتصاب ایشان را در مسجد صفا در بیرون که در اعتراض به هجوم دسته‌ای از مردان مسلح به روستای مسیحی صورت گرفت، ثبت کرده است»

در ادامه این مراسم، مهندس مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران و برادر شهید چمران در مورد ربوده شدن امام موسی صدر گفت: امام موسی صدر و شیخ محمد یعقوب و بدرالدین عباس در ۲۷ سال قبل در چنین روزی به دعوت رسمی شخص قذافی به لیبی رفتند و دیگر هرگز بازنگشتند، قذافی آن‌ها را برای شرکت در مراسم سالروز انقلاب لیبی دعوت کرده بود، امام موسی صدر و همراهانش با اتوموبیل تشریفاتی به کاخ قدافی رفتند و درست یک روز قبل از شروع جشن‌ها، ناپدید شدند

چمران رفتارهای غیرمتعارف قدافی را منحصر به این مورد نخواند و گفت: قدافی یک بار سعی کرده بود همین کار را با یاسر عرفات بکند و او را بطور مخفیانه دستگیر کند که موفق نشد، مسئولیت رسمی ربوده شدن امام موسی صدر و دو همراهش مستقیما بر عهده معمر قذافی است.

برادر شهید چمران در خصوص شخصیت امام موسی صدر گفت: امام موسی صدر با برپایی تظاهرات‌های متعدد در مناطق شیعه نشین باعث اتحاد و عزت شیعیان شد و مجلس اعلی شیعیان را در شرایطی بنیانگذاری کرد که تا قبل از آن شیعیان از گفتن اینکه شیعه هستند، خجالت می‌کشیدند و در وضع بسیار اسفبار و محرومی به سر می‌بردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی «مهر»، چمران در خصوص زمینه‌های ربودن رهبر شیعیان لبنان گفتد: امام موسی صدر درست در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران؛ ربوده شد، استعمار و استکباراحساس کردند که اگر امام خمینی در کشورهای عربی و اسلامی بازوان و دستهای قوی داشته باشد، انقلاب اسلامی خیلی زود به این کشور‌ها سرایت می‌کند و به همین خاطر تصمیم گرفتند، این دستهای قوی را قطع کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: باید بدون تعارف قبول کنیم که تلاشهایی که از طرف ایران برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر انجام شده، کافی و منصفانه نیوده است، این تلاش‌ها حتی در حد آزادی یک فرد معمولی هم نبوده است چه برسد امام موسی صدر.

چمران به تلاشهای مردمی-دانشجویی برای روشن شدن سرنوشت چهاردیپلمات ایرانی اشاره کرد و گفت: تلاشهای بسیار خوب و موثری در این زمینه انجام شد که جا دارد همین تلاش‌ها برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر هم انجام شود.

در ادامه مراسم بیست و هفتمین سالروز ربوده شدن امام موسی صدر، غلامحسین الهام، رئیس دفتر رئیس جمهور سخنرانی کرد، الهام در ابتدای سخنانش گفت: شخصیت امام موسی صدر متعلق به همه جامعه بشری است، او فقط متعلق به ایران یا لبنان نیست، شخصیت امام صدر فرا‌تر از مرزهای خاکی است، امام موسی صدر در خدمت رسانی به انسانهای محروم، کارنامه درخشانی دارد.

الهام در پایان سخنان کوتاهش گفت: انتظار این است که برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر، تلاشهای جدی تری انجام شود.

آخرین سخنران این مراسم، صدرالدین صدر؛ فرزند امام موسی صدر بود که به شرح آخرین تحولات پرونده ربودن امام موسی صدر پرداخت، صدر گفت: امام موسی صدر و همراهانش بنا به دعوت رسمی قذافی در ۲۵ اوت ۱۹۷۸ وارد لیبی شدند و دیگر هرگز بازنگشتند، بعد از حدود ۲۴ سال، در اوت سال ۲۰۰۲ قدافی در اولین واکنش نسبت به ربوده شدن امام موسی صدر گفت: ایشان (امام موسی صدر) بنا به دعوت ما به لیبی آمدند، بعضی‌ها به من گفتند که ایشان به ایتالیا رفتند ولی ممکن است ایشان در لیبی مفقود شده باشند، بهرحال بیایید کمک کنید تا ایشان را پیدا کنیم (!)

فرزند امام موسی صدر ادامه داد: دومین حرکتی که برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر انجام شد، لایحه‌ای بود که توسط دادستان کل لبنان مبنی بر مظنون بودن معمر قدافی و هفده نفر دیگر با شکایت خانواده امام موسی صدر و دولت لبنان به دادگاه عالی لبنان ارائه شد، ولی نه قدافی و نه آن هفده نفر و نه حتی نماینده‌ای از طرف ایشان در دادگاه حاضر نشد که این «عدم حضور» خود معنایی خاص دارد.

صدرالدین صدر در پایان سخنانش گفت: اخیرا تعداد زیادی از نمایندگان مجلس لبنان، عهد بسته‌اند که این پرونده را به پایان برسانند و آن را در برنامه دولت جدید لبنان هم گنجانده‌اند و امروز خوشحالیم که برادرانمان در حزب الله لبنان و جنبش امل بر سر موضوع امام موسی صدر و سایر مسائل به تفاهم و اتحاد رسیده‌اند، امیدواریم آقای احمدی‌نژاد هم کمک کنند که این پرونده به جایی برسد.

در حاشیه

-در ابتدای مراسم، سرود ملی «جمهوری اسلامی»، «لبنان» و سرود «جنبش امل» پخش گردید.

-عکسهای امام موسی صدر، نبیه بری (رئیس فعلی امل و مجلس لبنان)، شهید مصطفی چمران و پرچم‌های ایران و لبنان بر دیوار‌ها نصب شده بود.

-از جمله چهره‌های خارجی حاضر در این مراسم می‌توان به «سفرای فلسطین و سوریه و لبنان و نماینده جنبش» حماس «اشاره کرد،» خانواده امام موسی صدر، غلامحسین الهام، مهدی چمران، سید هادی خامنه‌ای، سردار می‌رفیصل باقرزاده، سردار ذوالقدر، سعید ابوطالب، مهدی کوچک‌زاده، حجت الاسلام اختری، غفوری فرد، سید محمد علی ابطحی، علی مطهری، استاد دوانی و… «هم از جمله میهمانان ایرانی این مراسم بودند.

-بعد از پایان مراسم، تا مدت‌ها بسیاری از حاضران به دور رئیس دفتر رئیس جمهور و مهندس چمران حلقه زده بودند و مشکلات شخصیشان را با آن‌ها در میان می‌گذاشتند.

-مهندس چمران از پاسخ به هرگونه سئوال در خصوص عملکرد شورای شهر و انتخاب شهردار، خودداری می‌کرد.

منبع: خبرگزاری مهر