اعتراض خانواده شیخ محمد یعقوب، همراه امام موسی صدر به دخالت سیاسی و بی‌عدالتی در پرونده‌ای ملی

خانوادهٔ شیخ محمد یعقوب خواستار مداخلهٔ رئیس‌جمهور لبنان برای پایان دادن به «مظلومیت ۴۷ ساله» شد

خانوادهٔ شیخ محمد یعقوب در بیانیه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور لبنان، ژنرال جوزف عون و «تمام آزادگان لبنان» خواستار اقدام فوری برای رفع آنچه «مظلومیتی تاریخی و ملی» خوانده‌اند، شدند.

در این بیانیه آمده است:

«اکنون بیش از ۴۷ سال* از ناپدیدشدن امام سید موسی صدر، شیخ محمد یعقوب و استاد عباس بدرالدین می‌گذرد، و ما همچنان زیر بار این مظلومیت بزرگ زندگی می‌کنیم؛ در حالی‌که سال‌ها بازداشت، تحصن و آوارگی را نیز تجربه کرده‌ایم. با این حال، امیدواریم در دوران ریاست‌جمهوری شما این ظلم بزرگ از دوش ما و میهن عزیزمان لبنان برداشته شود. با کمال احترام و دلسوزی، از شما که در سخنرانی آغاز به کار خود بر عدالت، استقلال قوهٔ قضائیه و ساخت دولت تأکید کردید، درخواست می‌کنیم که به موارد زیر توجه نمایید، چراکه هدف از آن‌ها مقابله با نقض عدالت، دخالت سیاسی و باج‌گیری در پرونده‌ای ملی است.»

۱. پروندهٔ ناپدیدشدگان سه‌گانه در لیبی از سال ۱۹۷۸ تاکنون همچنان در برابر عالی‌ترین مرجع قضایی، یعنی شورای قضایی لبنان، بدون پیشرفت مانده و دهه‌هاست به تعویق می‌افتد.

۲. در هفته‌های اخیر، شاهد دخالت سیاسی آشکاری در دستگاه قضایی بوده‌ایم؛ به‌ویژه از سوی تیم حقوقی هانیبال قذافی و هماهنگ‌کنندهٔ تونسی او که بارها از رئیس‌جمهور و وزیر دادگستری تمجید کرده و تلاش دارد حقیقت این پروندهٔ ملی را وارونه جلوه دهد. او به‌طور علنی از دیدار خود با وزیر دادگستری و هدایت‌هایش سخن گفته است. همچنین وزیر دادگستری، حدود یک ماه پیش از صدور حکم آزادی مشروط قذافی، دربارهٔ آن اظهارنظر کرده بود ــ موضوعی که خانوادهٔ صدر نیز در بیانیهٔ ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۵ به آن اشاره کرده‌اند. سپس، آن هماهنگ‌کننده همراه با یک وزیر پیشین دادگستری به دیدار نخست‌وزیر رفت تا برای لغو ممنوعیت خروج از کشور و حذف وثیقهٔ قذافی فشار بیاورد؛ دیداری که در رسانه‌ها بازتاب یافت.

۳. در ادامهٔ این صحنه‌سازی‌ها که حاکمیت لبنان و نهادهای امنیتی و قضایی را تضعیف می‌کند، قذافی بدون دستبند در جلسات بازپرسی حاضر می‌شود؛ هماهنگ‌کننده‌اش اعلام کرده که او در زندان تلفن همراه دارد و غذای آماده سفارش می‌دهد! افزون بر آن، وی به نام قوهٔ قضائیه اظهارنظر می‌کند، احکام را به تمسخر می‌گیرد و با کارزارهای رسانه‌ای، دادگاه و مردم لبنان را تحت فشار می‌گذارد و علیه خانوادهٔ یعقوب تهمت و افترا پخش می‌کند ــ آخرین مورد آن در برنامهٔ تلویزیونی «به نام مردم» با اجرای ریاض طوق بود.

۴. خانوادهٔ شیخ محمد یعقوب تأکید می‌کند که بر ساخت لبنانِ نهاد‌مند، حفظ حاکمیت ملی و هویت عربی کشور پایبند است و علی‌رغم گذشت ۴۷ سال از ناپدید شدن عزیزانش، همواره از دخالت در امور قضایی پرهیز کرده است. ما به‌دنبال ظلم به هیچ‌کس نیستیم، اما بر پایبندی به والاییِ پروندهٔ ناپدیدشدگان و تلاش برای افشای توطئه‌ای که علیه لبنان و مردمش طراحی شد، اصرار داریم؛ توطئه‌ای که با ربایش و ستم به آن‌ها و با جلوگیری از هرگونه معامله یا سازش، مانع دستیابی به حقیقت و عدالت شده است.

در پایان آمده است:
«خداوند لبنان را کشوری آزاد، مستقل و سربلند نگه دارد و حافظ مردم و کرامت ملت آن باشد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.