کتاب اسرائیل، آن شر مطلق رونمایی شد
کتاب اسرائیل آن شر مطلق، با حضور حسین جابری انصاری، مدیرعامل ایرنا، کوروش علیانی، منتقد و روایت پژوه و حورا صدر، مدیر مؤسسه امام موسی صدر، در محل خبرگزاری ایرنا رونمایی شد.
به گزارش سایت مؤسسه امام موسی صدر، در این برنامه ابتدا حورا صدر، فرزند امام موسی صدر درباره محتوای کتاب توضیحاتی داد و خاطراتی از پدر نقل کرد. سپس جابری انصاری در سخنان کوتاهی درباره شخصیت امام موسی صدر صحبت کرد.
سخنران اصلی نشست رونمایی کوروش علیانی بود که درباره منظومه فکری امام موسی صدر در موضوع مقاومت صحبت کرد.
بعد از صحبتهای علیانی جابری انصاری درباره ماهیت اسرائیل و آسیب شناسی شناخت اسرائیل در ایران صحبت کرد.
در پایان برنامه از کتاب اسرائیل، آن شر مطلق، رونمایی شد و حورا صدر، جلدهایی از این کتاب را به علاقهمندان حاضر در برنامه تقدیم کرد.
گزارش مشروح این نشست در زیر میآید:
امام موسی صدر امیدی هست که امیدوارم به ما برگردد
حورا صدر در ابتدای صحبت گفت: واژه اسرائیل شر مطلق عبارت معروفی از امام موسی صدر است که این روزا بیشتر شنیده شده. ایشان فقط در مورد اسرائیل این تعبیر را به کار بردند. فقط یک بار دیگر، و آن زمانی است که در مورد فرقه گرایی در لبنان صحبت کردند و میگویند فرقه گرایی در لبنان شر مطلق است. در مورد اسرائیل هم که میگویند شر مطلق، به سیستم نژادپرستانه و فرقه گرای او اشاره میکنند.
صدر ادامه داد: به جرئت میتوانم بگویم میشود کتاب دیگری با همین حجم از صحبتهای امام گردآوری کرد یعنی کمتر صحبتی از امام داریم که بخشی از آن در مورد اسرائیل و خطرات آن نباشد.
صدر افزود: من ترجیح میدهم وارد موضوع اسرائیل نشوم و از زاویه دیگری به ایشان بپردازم: آخرین بخش کتاب، آخرین مصاحبه امام موسی صدر است که، چند روز قبل از ربوده شدن در لیبی انجام شده است و مسئله ربودن که ۴۷ سال است ما همچنان از این مسئله رنج میبریم و متأسفانه کاری درخور این قضیه نشده که باعث شده ایشان الان در میان ما نباشند. اگر اقدامات مناسب، بخصوص در روزهای اول، انجام میشد عمر این اسارت و این زندان اینقدر طولانی نمیشد.
فرزند امام موسی صدر افزود: امام موسی صدر در یکی از جملههای معروفشان میگویند بهترین خدمتی که ما به اسرائیل میتوانیم بکنیم این است که بین خودمان تفرقه باشد. درواقع بهترین راه ما برای جنگیدن با اسرائیل و مقاومت در برابر آن اتحاد ماست. ایشان به امام وطن معروفند چون در جایی میگویند، من حاضرم جانم را برای لبنان بدهم، چطور نمیتوانم موضع خود را تغییر بدهم اگه به مصلحت کشورم نباشد؟ این را برای وحدت داخلی میگویند.
صدر در انتهای صحبت گفت: هرجا را اسرائیل میزد ایشان اولین نفری بودند که میرفتند و با مردم همدلی میکردند. این رفتارها محبت و همراهی و امید ایجاد میکند. امیدوارم که این امید به ما برگردد.
پیروزیهای مقاومت، برگرفته از الگوی امام موسی صدر است
کوروش علیانی، روایتگر و نویسنده، در ابتدای صحبت امام موسی صدر را محصول پیوند سه گرایش مختلف در جهان اسلام دانست. وی گفت: ما سه گرایش مختلف در عالم اسلام و در ایران داریم که با هم در تعارض هستند؛ گرایش تدین، گرایش روشنفکری و گرایش مبارزه عملیاتی. آقای صدر این سه گرایش را در شخصیتشان گرد آوردند.
علیانی در مورد منظومه فکری امام موسی صدر بیان کرد: آقای صدر معتقد است که اسرائیل باطل تمدنی است. یعنی برآمده از تمدنی است که آن تمدن باطل است. و میگویند که مقاومت تکلیفی است که دو وجه ایمانی و انسانی دارد؛ مؤمن باشید باید در مقابل اسرائیل مقاومت کنید، مؤمن هم نباشید، انسانیت حکم میکند مقاومت کنید.
وی ادامه داد: امام موسی صدر معتقد است اسرائیل در شبکهای جهانی قرار دارد. نام این این شبکه جهانی را صهیونیسم جهانی میگذارند و میگویند آمریکا هم بازیچه صهیونیسم جهانی است و اسرائیل گاهی با نیروهای نیابتیاش که یکی از آنها آمریکاست، توازن قوا را در منطقه و جهان دستکاری میکند. امروز شاید دیگر تعبیر صهیونیسم جهانی را به کار نبریم و بگویبم نظام سلطه. در واقع صهیونیسم بروزی از نظام سلطه است.
وی افزود: انقلاب از نظر آقای صدر این است که بین هدف و وسیله تناسب اخلاقی برقرار باشد. شما با هر وسیلهای نمیتوانید به جنگ شر بروید و با شرارت بجنگید.
علیانی به پیشبینی امام موسی صدر از آینده مقاومت اشاره کرد و گفت: آقای صدر حدود شصت سال پیش این مطلب را بیان کردند که مقاومت بعدی، جهانی است؛ امروز شما میبینید کشورهای غیر مسلمان، مانند ایرلند، آفریقای جنوبی یا اسپانیا چه مواضع و رفتاری در برابر اسرائیل دارند. در حالی که در زمان امام موسی صدر این شرایط نبود ولی این پیشبینی را مطرح کردند.
وی ادامه داد: امام موسی صدر تذکر میدهند که جان بیگناهان امانت است و جز برای دفاع از کرامت امت نباید نثار شود. ایشان میگویند که در برنامهریزی دفاع، اول باید زیر ساخت مادی داشته باشید، بعد مردم را به مقاومت دعوت کنید. باید پناهگاه بسازید باید خانهها را مستحکم کنید. نمیتوانید به مردم بگویید مقاومت کنند و خودتان در پناهگاههایتان در امان باشید.
علیانی افزود: امام موسی صدر به موضوع جنگ روانی و تبلیغاتی هم توجه میکنند و میگویند ترس جبهه شما را تضعیف میکند. باید کرامت مردم را بالا ببرید. به مردم احترام بگذارید. پروپاگاندای دشمن را باید رصد و خنثی کنید. این ساختار فکری مقاومت از دیدگاه امام موسی صدر و الگویی است که هر پیروزی که از آن زمان تا امروز میبینید از این الگو برآمده.
کتاب اسرائیل آن شرمطلق، شناخت دقیقی از اسرائیل ارائه میکند
حسین جابری انصاری بعد از سخنان علیانی، توضیحاتی بیان کرد. مدیرعامل خبرگزاری ایرنا گفت: در سالهای اخیر در ایران از یک زاویه از شخصیت امام موسی صدر بیشتر سخن گفته شده و آن گفتگو و همزیستی است اما در این کتاب جلوه دیگری از شخصیت امام موسی صدر که شخصیت مبارزه در برابر ظلم تجاوز و اشغالگری است نمایان میشود. این کتابی است که به ما کمک میکند که بُعد دیگری از ابعاد شخصیتی امام موسی صدر را بشناسیم. چرا که تصویرهای تک بعدی از شخصیتهای بزرگ، ظلم در حق آنان است.
وی افزود: دوگانههایی که ما معمولا در ایران میسازیم غالباً ساخته ذهن ماست و در واقعیت وجود ندارد. مابین همزیستی و امام وطن بودن و امام گفتگو بودن با امام مبارزه و امام مقاومت در برابر ظلم و کشتار جمعی تعارضی وجود نداره. هیچ دوگانهای نیست.
وی ادامه داد: ما دچار بحران شناختی از پدیده اسرائیل هستیم. ما هم اسرائیل را رها کنیم، این رژیم ما را رها نمیکند. میگوییم توسعه اولویت دارد، آیا شما میتوانید در حالی که این شر مطلق در همسایگی شماست و روزانه کشتار میکند و حق بدیهی یک ملت را نقض کرده و در یک سال و نیم دو سال گذشته ۶۰ هزار نفر زن و کودک و جوان فلسطینی رو کشته شما در این همسایگی میتوانید دیواری بکشید و بگویید من در خارج این دیوار توسعه پیدا میکنم؟ مگر این رژیم اجازه میدهد؟
مدیرعامل ایرنا افزود: نخبگان ما اسرائیل را آن گونه که امام موسی صدر میشناخت، نمیشناسند. تعبیر شر مطلق نتیجه شناخت شخصیتی تیزهوش، اندیشمند و توانمند است. امام موسی صدر شخصیتی درخشان و شاید کم نظیر در بین شخصیتهای برجسته اسلامی ماست. گروههای فکری جامعه ایران دچار اشتباه شناختی بزرگ هستند که فکر میکنند اسرائیل پدیده محلی است. در حالی که اسرائیل است که منطقه را به هم ریختهست. اوست که کشتار میکند، اوست که مستمراً توسعه طلبی ارضی میکند و در واقع میخواهد سیطره کامل بر منطقه و بر جهان پیدا کند. اسرائیل پدیده محلی نیست، پدیده بینالمللی است. اسرائیل در تاسیس و در تداوم پدیده بین المللی است. اولین دولتی که اسرائیل را به رسمیت شناخته، شوروی سابق هست و بعد امریکا و انگلیس. هر کسی و هر جریانی و هر کشوری که میخواهد با این شر مطلق مبارزه کند باید اول به درستی بشناسد.
گفتنی است کتاب اسرائیل، آن شر مطلق، بهگزینی از سخنرانیها، پیامها، مصاحبهها و محتواهای آموزشی امام موسی صدر است که از مجموعه ۱۲ جلدی گام به گام با امام انتخاب شده است. اسرائیل، آن شر مطلق عبارتی است که امام موسی صدر برای نخستین بار در تبیین ماهیت اشغالگری و تجاوزطلبیها و بیرحمی اسرائیل مطرح میکند.
کتاب اسرائیل آن شرِ مطلق نوشته امام موسی صدر در قطع پالتویی، با ۵۶۲ صفحه و جلد شومیز که مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر برای نخستین بار در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است.