چهارمین جلسه سیر مطالعاتی کتاب اسرائیل، آن شر مطلق، بعد از دو هفته، به صورت حضوری در مؤسسه امام موسی صدر برگزار شد.
در این جلسه که عنوان آن مقاومت، میراث طبیعی امام موسی صدر بود، مراحل فعالیتها و تصمیمات امام موسی صدر در موضوع مقاومت و مقابله با اسرائیل با راهنمایی رضا ابوالحسنی، بررسی شد.
در این جلسه بیان شد که امام موسی صدر در مواجهه با دولت لبنان در ابتدا با حسن نیت و خوشبینی وارد میشوند اما با بی توجهی به خواستههای ایشان، اعتصاب میکنند و این اقدامی خطیر بوده است، چرا که احتمال میرفت مردم از آن استقبال نکنند و در این صورت اعتبار رهبری مهم در لبنان در معرض خطر قرار میگرفت؛ اما در نهایت از این اعتصاب استقبال میشود و دولت به این خواستهها توجه کمی میکند.
در نتیجه توجه کم دولت به این خواستهها، امام موسی صدر به سمت مبارزه مدنی حرکت میکند. در مقابل دولت به سمت درگیری خیابانی میرود و در نتیجه، امام صدر از طرفداران خود میخواهند که خویشتنداری کنند. از آنجایی که امام موسی صدر از حرکت با دولت لبنان ناامید میشوند، راه جدیدی را در پیش میگیرند.
امام در سخنان مختلفی به ضرورت دریافت کمک نظامی و مسلح بودن مردم اشاره و تأکید میکند مجبور به تأسیس گروه نظامی شده است. در عین حال، ایشان به نقش سایر ملتها و خطری که نقشههای بلندمدت اسرائیل، موجودیت آنان را تهدید میکند هم اشاره میکنند و میگویند همه انسانهای باوجدان باید بدانند که هرگونه مبارزه با اسرائیل با توجه به آینده تاریک آن، در واقع دفاع از خود است.
همچنین به صراحت میگویند نمیتوان از اسرائیل و آمریکا و تفکرات آنها انتظار ترحم داشت و اگر مردم کشوری کشور خود را رها کنند، هیچ کسی برای آن دلی نمیسوزانند.
در این جلسه شرایط تاریخی و تحولات لبنان هم بررسی شد. از جمله اینکه پس از درگیریهای خونین لبنان در سال ۱۹۷۵ مردم لبنان دیگر توان درگیری را نداشتند و در نتیجه امام موسی صدر به جنبشهای لبنان دستور دادند سلاح را کنار بگذارند. چرا که در آن درگیریها هیچ اسرائیلی کشته نشد، در حالی که بسیاری از مردم لبنان کشتهشدند و کار به جایی میرسد که مردم جنوب لبنان از تانکهای اسرائیلی برای مقابله با گروههای فلسطینی استقبال میکنند. نکته اصلی توجه و اعتماد به تشخیص رهبری جامعه است.