اولین جلسه سیر مطالعاتی کتاب «اسرائیل، آن شر مطلق» که قرار است در بهار و تابستان در پنج جلسه برگزار شود، با راهنمایی رضا ابوالحسنی منعقد شد.
در این جلسه ریشه و ماهیت اسرائیل از نگاه و با تفسیر امام موسی صدر بررسی شد.
ابوالحسنی در ابتدای جلسه با بیان این نکته که امام موسی صدر در این کتاب، به عنوان یک مرد دین و یک مصلح اجتماعی صحبت میکند، نه به عنوان یک سیاستمدار به بررسی این موضوع پرداخت که چرا وی در هشت سال ابتدایی حضور در لبنان درباره مسئله اسرائیل صحبت نمیکند؟
ابوالحسنی بعد از توضیح شرایط ابتدایی جامعه لبنان گفت: دیدگاههایی که امام در اولین مقاله خود درباره اسرائیل بیان کرده است تا آخرین گفتار قبل از ربوده شدن، تغییر نکرده چرا که نتیجه سالها فکر و بررسی است و بعد از اینکه احساس وظیفه برای ورود به این قضیه کردند، شروع به صحبت کردند.
سپس نوبت به بررسی ریشههای ایجاد اسرائیل رسید با ذکر این نکته که نگاه امام موسی صدر در بیان تاریخ و اتفاقاتی که پیش آمدهاند، نگاه یک عالم دین است، نه نگاه تاریخنگارانه. ابوالحسنی شرایط تاریخی قوم یهود را و اینکه چطور و چرا سرزمین فلسطین را برای سکونت انتخاب کردند، به طور مشروح بیان کرد. روشن شد که این انتخاب برخلاف آنچه گفته میشود به دلایل مذهبی نبوده و یهودیت یک قومیت است، نه یک دین یا مذهب یا مثل آن و شکلگیری اسرائیل گرد هم آوردن یک قومیت است، نه اهالی یک مذهب.
در ادامه جلسه به نقش سایر کشورهای در اشغال تدریجی فلسطین، از جمله انگلیس پرداخته شد. یکی از این موارد طرح نخست وزیر انگلیس برای اعطای فلسطین به یهودیان، قبل از فروپاشی عثمانی و شرح این حقیقت تاریخی بود که این طرح بسیار قبلتر از جنگ جهانی اول شکل گرفته بود.
موضوع فروش سرزمین که همواره از طرف صهیونیست ها در مورد حق مالکیت و تصرف سرزمین مطرح میشود نیز بررسی شد.
در جمع بندی مباحث جلسه اول این موضوع بیان شد که مسئله ما دربارهی فلسطین و اسرائیل – که یک مورد یگانه است – این است که این حکومت و این روش که اسرائیل در پیش گرفتهاست، غصب است. اسرائیل یک فرزند نامشروع است. این دلیل است که باعث میشود با اسرائیل مبارزه کنیم، نه مسائل مذهبی، نه مسائل جغرافیایی و نه هیچ چیز دیگر.
در این جلسه کتابهای «برجفرازان»، «توپهای ماه اوت» و «صلحی که همهی صلحها را بر باد داد.» برای شناخت بیشتر خاورمیانه معرفی شد.