نمایشگاه بینالمللی کتاب بیروت روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت با حضور نواف سلام، نخستوزیر لبنان، گشایش یافت.
در جریان افتتاح این رویداد فرهنگی، بانو رباب صدر در غرفه مرکز مطالعات و تحقیقات امام موسی صدر میزبان نخستوزیر بود و ضمن معرفی فعالیتهای مؤسسات، بر لزوم توجه دولت به میراث فکری و اجتماعی امام صدر تأکید کرد.
همزمان با افتتاح نمایشگاه، از کتاب «حتی ینجوَ الوطن» رونمایی شد؛ کتابی که به روایت تاریخی اعتصاب غذای امام موسی صدر در سال ۱۹۷۵، در میانه جنگ داخلی لبنان، میپردازد. امام صدر در مسجد صفا واقع در مجتمع آموزشی عاملیه با هدف پایان دادن به درگیریها و دعوت به آشتی ملی اعتصاب غذا کرد.
کتاب با ساختاری مستند، با بیانیه آغاز اعتصاب آغاز میشود و سپس روزشمارِ سخنرانیها و خطبهها و مواضع امام را طی روزهای اعتصاب غذا روایت میکند. همچنین در این اثر، اسناد و دستنوشتههای منتشرنشدهای از امام صدر گردآوری شده است.
با وجود آنکه برخی از مطالبات امام پس از اعتصاب غذا، از جمله تشکیل دولت و برقراری آتشبس، محقق شد؛ خواستههایی مانند محاکمه عاملان جنگ همچنان بیپاسخ ماند.
در بخش پایانی کتاب، به موضوع محاصره دیرالاحمر نیز پرداخته شده است؛ منطقهای مسیحینشین در شمال بقاع که از طرف مسلمان محاصره شده بود و این امر باعث شکستن اعتصاب غذای امام شد و با تشدید بحران دیرالاحمر، امام و همراهانش برای شکستن محاصره به منطقه اعزام شدند.
مراسم رونمایی کتاب با حضور شخصیتهای برجسته دینی، فرهنگی و دانشگاهی لبنان برگزار شد. از جمله سخنرانان در این مراسم میتوان به این افراد اشاره کرد:
• کشیش دکتر عبدو ابوکسم، مدیر مرکز رسانهای کاتولیکها
• دکتر محمد سماک، دبیرکل کمیته ملی گفتوگوی اسلام و مسیحیت در لبنان
• دکتر طلال عتریسی، مدیر گروه علوم اجتماعی دانشگاه لبنانی
• دکتر طارق مطری، معاون نخستوزیر لبنان
این رویداد فرهنگی فرصتی بود برای بازخوانی یکی از مهمترین رخدادهای اخلاقی و مدنی در تاریخ معاصر لبنان و تأکیدی دوباره بر جایگاه امام موسی صدر به منزله نماد گفتوگو، عدالتطلبی و کنش اجتماعی مبتنی بر مسئولیتپذیری انسانی.